KOtlety z plędwiczki podwójnie panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilka plastrów polędwicy

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • majeranek

  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczke pokroiłam na dość grube plastry, które dokładnie rozbiłam. Posypałam solą, pieprzem i majerankiem , zostawiłam tak w lodówce na kilkanaście minut.
Potem maczałam je w rozbitym jajku, tatrej bułce, potem jeszcze raz w jajku i bułce i smażyłam na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 26.08.2013 09:56
bardzo smaczne i apetyczne kotleciki
Ada-Gaba 24.07.2013 21:28
bardzo smakowite
Ela15 19.05.2011 13:05
wyglądają przepysznie
PaniMISIOWA 31.03.2011 07:32
jeszcze tak zrobionych polędwiczek ni jadłam! zawsze smażę je same...
m1monika 21.03.2011 20:48
smaczne :)))
jolaxa 15.01.2011 09:15
wyglada smakowicie
pacpaw 30.11.2010 00:39
z polędwiczki jeszcze nie jadłem. ale zdjęcia to spuer!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat