Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piersi kurczaka z przyprawami.
Każdy z filetów przecinamy na pół (1 połówka dla jednej osoby)
Pozbywamy się zbędnych kości, chrząstek itd. Można również oddzielić osobno polędwiczki.
Następnie rozbijamy lekko każdą połówkę tłuczkiem (najlepiej włożyć do worka i przez worek tłuc aby nie pochlapać)
Rozbitą połówkę kładziemy do miski i posypujemy solą. Tak postępujemy z każdym następnym kawałkiem. Miskę z kurczakiem wkładamy do lodówki.
W między czasie w małej miseczce rozbijamy 3 jaja, trochę solimy i lekko ubijamy. W drugiej misce trochę większej wsypujemy bułkę tartą- do tego wsypujemy trochę tymianku, oregano i papryki czerwonej- wszystko mieszamy.
Czas na smażenie: procedura jest prosta, kawałek mięsa maczamy w jajku a potem w bułce tartej i kładziemy na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
Obsmażamy po dwóch stronach na złocisty kolor.
I gotowe! Smacznego ;)