Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kotlet:
pieczarki 2
ser żółty plaster
sól
pieprz
olej do smażenia
majonez 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piekarnika

Umytego i osuszonego kotleta delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy kotleta z dwóch stron. Kotleta przekładamy na blaszkę i smarujemy z jednej strony majonezem. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy z łyżką oliwy ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku. Przygotowane pieczarki rozkładamy na kotlecie. Na pieczarki dajemy plasterek żółtego sera i dajemy do ciepłego piekarni. Zapiekamy, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 02.03.2014 08:10
Takie lubię :-)
ben-ka 06.05.2013 09:14
smakowite mięsko.
mirosława4 15.02.2013 17:20
pyszne te kotleciki robię bardzo podobnie
Iwusia 27.01.2013 14:07
bardzo fajne te kotleciki
Krzysztof15 21.01.2013 17:15
pycha
Magda24 21.01.2013 17:06
smaczne ze serkiem
Alex_M 21.01.2013 17:00
mniam. czesto takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak