Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z pieczarkami marynowanymi do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 250 dag
mięso wołowe bez kości 250 dag
pieczarki marynowane 5 szt
pieczarki 5 szt
jajko 2 szt
woda 1/2 szklanki
kasza manna 1/3 szklanki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta
sól do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pieczarkami marynowanymi do obiadu

Mięso myjemy i mielimy w maszynce o małych oczkach. Marynujemy w przyprawach :sól, pieprz, przyprawa do mięsa. Pozostawiamy na 2 godziny.

Pieczarki marynowane również mielimy w maszynce ale o nieco grubszych oczkach, łączymy z mięsem.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z mięsem. Dodajemy jajko, kaszę mannę,. Dokładnie wyrabiamy w rękach.
Na koniec wrzucamy pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę wyrabiamy.

Formujemy kotlety i smażymy na na patelni z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak