Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z pęczaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 30 dag
woda 1 litr
jajko 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
cebula biała 1 szt.
masło 1 łyżka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pęczaku

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.
Krok 1 - Kotlety z pęczaku foto
2
Ostudzić, następnie zmiksować. Cebulę pokroić, zrumienić na maśle, połączyć z pęczakiem, jajkami i pokrojoną zieleniną.
Krok 2 - Kotlety z pęczaku foto
3
Wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z pęczaku foto
4
Smażyć z obu stron na złoto.
Krok 4 - Kotlety z pęczaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 08.11.2014 18:34
Wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak