Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z nerek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 4 szt
mąka 1/2 szkl
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z nerek

Z nerek usunąć tłuszcz, włożyć do zimnej wody i moczyć około 1 godzinę. Wodę zmieniać kilkakrotnie. Pokroić nerki w plastry grubości około 5 mm i opłukać każdy. Osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć w mące. Smażyć na oleju 5 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.10.2013 09:00
chyba nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak