Kotlety z mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    4 plastry o grubości 1 cm
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1
  • sól

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z mortadeli foto
Mortadelę kroimy w plastry o grubości 1 cm.
Krok 2 - Kotlety z mortadeli foto
Jajko rozkłócamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z czosnkiem granulowanym-ilość zależy od gustu oraz z papryką słodką-wedle uznania. Plastry mortadeli maczamy z obu stron w jajku, a następnie w bułce z przyprawami.
Krok 3 - Kotlety z mortadeli foto
Smażymy kotlety z obu stron na oleju na rozgrzanej patelni.
Krok 4 - Kotlety z mortadeli foto
Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i mizerią (wedle uznania).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.08.2014 12:18
szybki i smaczny obiad
gosia561 27.08.2014 15:24
tania wersja na dobrego kotleta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat