Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mortadeli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 4 plastry o grubości 1 cm
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mortadeli

Kroki postępowania

1
Mortadelę kroimy w plastry o grubości 1 cm.
Krok 1 - Kotlety z mortadeli foto
2
Jajko rozkłócamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z czosnkiem granulowanym-ilość zależy od gustu oraz z papryką słodką-wedle uznania. Plastry mortadeli maczamy z obu stron w jajku, a następnie w bułce z przyprawami.
Krok 2 - Kotlety z mortadeli foto
3
Smażymy kotlety z obu stron na oleju na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Kotlety z mortadeli foto
4
Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i mizerią (wedle uznania).
Krok 4 - Kotlety z mortadeli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.08.2014 12:18
szybki i smaczny obiad
gosia561 27.08.2014 15:24
tania wersja na dobrego kotleta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak