Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z makreli i ziemniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 250 gram ugotowanych
twaróg 100 gram
makrela wędzona 300 gram
cebula biała 2 sztuki
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z makreli i ziemniaków

Kroki postępowania

1
Makrelę obrać i pozbawić ości. Dodać ugotowane i rozdrobnione ziemniaki i twaróg. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto
2
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Przestygnięty dodać do masy.
Krok 2 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto
3
Dodać jajko i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto
4
Dodać bułkę tartą i wymieszać.
Krok 4 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto
5
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto
6
Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron.
Krok 6 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto
7
Kotlety wyjąć na ręcznik papierowy by pozbawić nadmiaru tłuszczu.
Krok 7 - Kotlety z makreli i ziemniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 14.10.2015 09:02
fajny pomysł
Ewelina1991 14.10.2015 08:37
ciekawy przepis ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak