Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z łososia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 500 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Smalec wieprzowy
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Porada

Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z łososia

Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach.

Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.06.2016 14:46
Świetne do obiadku;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak