Kotlety z kaszy jęczmiennej

Kotlety z kaszy jęczmiennej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    400 g
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • płatki owsiane

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować, ja ugotowałam 2 woreczki, odsączyć z wody i odstawić do ostygnięcia. Cebulę i pieczarki posiekać drobno, przysmażyć na patelni.Dodać do kaszy, wymieszać i doprawić. Do zimnej kaszy wbić jajka, dodać płatki (tyle aby konsystencja była taka do formowania kotlecików), uformować kotlety i smażyć na złoto z obu stron. Podawać same lub z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

18.09.2015 08:43
ciekawy pomysł na sznycelki

malina

27.09.2013 07:30
nie jadłam takich - zrobię

pestka

18.09.2013 08:10
dla mnie bardzo ciekawy pomysł - koniecznie go wypróbuję

Margo1

24.03.2013 13:49
chyba nie robiłam

Bernadeta

12.03.2013 09:06
ciekawy pomysł,smaczny i zdrowy

Magda24

06.03.2013 15:59
lubię takie kotlety inne :)

Pomocnik

06.03.2013 08:56
świetny pomysł na odmienne kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat