Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy jaglanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 200 gram
natka pietruszki 1 pęczek
natka selera 1 gałązka
cebula biała 1 sztuka
jajko 2 sztuki
marchew 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy jaglanej

Kaszę wsypujemy do gotującej się wody w proporcji 1:2. Gdy woda z kaszą się zagotuje zdejmujemy z gazu i zostawiamy aby spęczniała i wystygła.
W tym czasie cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Natki pietruszki, selera i marchew drobno siekamy i dodajemy do kaszy, również jajka, bułkę tartą i cebulę.
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Formujemy kotleciki, można nakładać masę na rozgrzaną patelnię bezpośrednio łyżką.
Smażymy na małym ogniu i cierpliwie, ponieważ kotlety długo się smażą. Gdy się zarumienią, są gotowe.
Idealne zamiast kotletów mięsnych na postny dzień lub dla wegetarian na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.06.2015 13:56
muszę koniecznie wypróbować, wyglądają apetycznie
Benita 18.06.2015 17:29
Robię podobne, są pyszne!!! Wspaniała alternatywa dla mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak