Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 i 1/2 kg
jaja 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
cebula 1 szt
mleko 3/4 litra
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z kapusty

Kapustę ugotować w słonej wodzie - odcedzić. Bułki namoczyć w mleku. Potem odsączyć nadmiar mleka.
Kapustę i bułkę zmielić przez maszynkę do mielenia. Do tego dodać jaja, cebulę i jarzynkę. Formować małe kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 27.02.2014 22:39
fajny przepis
olkaaa 13.01.2014 07:46
chętnie spróbuję
IZABELA29 28.12.2013 08:43
ja tą kapustę bym dobrze odcisnęła z wody
Wacław 26.12.2013 11:02
fajny przepis,nie jadłem takich
jeta72 06.12.2013 13:09
smaczne :-)
ankaryba 05.12.2013 11:30
mi smakują :-)
mirosława4 21.11.2013 17:09
ciekawe danie
m1monika 28.10.2013 10:32
smaczne :-)
smakoszek 04.09.2013 12:37
dla mnie nowość
Katarzyna59 11.07.2013 07:16
bardzo fajne
gacopierz23 19.05.2013 20:50
fajne takie jarskie kotlety
Bernadeta1 17.05.2013 00:31
super przepis
Granita 24.04.2013 06:32
pyszne danie
Pani Domu 22.04.2013 15:12
fajne kotlety
Natalia/tubisiek 06.02.2013 09:26
takich jeszcze nie miałam okazji spróbować ale brzmi ciekawie :)
Ewelina38 15.01.2013 14:50
robiłam takie i są bardzo smaczne
Seba 22.12.2012 12:34
smaczne
Ela15 07.12.2012 09:56
super
Angelika10 05.12.2012 15:06
super
Bernadeta 29.11.2012 15:53
fajne kotleciki
Dorota37 20.11.2012 15:20
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak