Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY Z KANII

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 3 sztuki
mleko 0,5 l.
jajko 1 szt.
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
mąka wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY Z KANII

Kroki postępowania

1
Kanie czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, moczymy w mleku z dodatkiem soli.
Krok 1 - KOTLETY Z KANII foto
2
Wyjmujemy z mleka, odkładamy aby odciekły z nadmiaru płynu. Obtaczamy jak kotlety w mące, jajku roztrzepanym i bułce tartej.
Krok 2 - KOTLETY Z KANII foto
3
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - KOTLETY Z KANII foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 28.10.2012 16:28
A gdzie ta Kaniia leży?
daria2911 28.10.2012 15:29
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak