Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalarepki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
jajko 1 szt
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
masło do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalarepki

Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w plastry. Oprószyć słodką papryką i Kucharkiem. Jajko roztrzepać i doprawić Kucharkiem i sproszkowaną bazylią. Plastry kalarepki obtaczać w jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej z odrobiną masła i smażyć kotlety na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.05.2014 19:27
super muszę tak kiedyś zrobić;)
brioszka 05.05.2014 14:18
ciekawe :)
Pani Domu 05.05.2014 14:14
ładne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak