Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z indyka z nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 400 g
koperek 1 pęczek
szynka surowa wieprzowa 5 plastrów
papryka 1/2 szt.
sól
pieprz
jajko
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z indyka z nadzieniem

1. Pierś z indyka pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem. Przyprawić.
2. Koperek pokroić i posypać nim każdy z plastrów.
3. Na koperku położyć plasterki szynki.
4. Paprykę pokroić w słupki. Ułożyć na szynce.
5. Całość zwinąć w roladkę. Panierować w jajku i mące.
6. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak