Kotlety z grzybów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Smaczne grzybowe kotlety z nutką przesmażonej cebulki. Dobre na obiad albo do podjadania z pieczywem.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Grzyby leśne:

  • grzyby leśne

    0.75 litra
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obieramy, kroimy i płuczemy (ok. 3/4 litra pokrojonych), osączamy i wrzucamy na patelnię. Dusimy ok. 10 min.

Gdy płyn odparuje dodajemy trochę masła, oprószamy solą i jeszcze chwilę dusimy.

Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na malutkiej ilości oleju i dodajemy do grzybów.

Dodajemy też ok 3 łyżki bułki tartej, małe jajko,wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 05.10.2018 05:13
Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat