Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczne grzybowe kotlety z nutką przesmażonej cebulki. Dobre na obiad albo do podjadania z pieczywem.

Składniki:

Grzyby leśne:

grzyby leśne 0.75 litra
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby obieramy, kroimy i płuczemy (ok. 3/4 litra pokrojonych), osączamy i wrzucamy na patelnię. Dusimy ok. 10 min.

Gdy płyn odparuje dodajemy trochę masła, oprószamy solą i jeszcze chwilę dusimy.

Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na malutkiej ilości oleju i dodajemy do grzybów.

Dodajemy też ok 3 łyżki bułki tartej, małe jajko,wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 05.10.2018 05:13
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak