Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grochu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 1 szkl.
cebula 1 mała
jajko 1 szt.
kajzerka 0,5 szt.
Majeranek suszony Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grochu

Namoczony groch ugotować, osączyć, bułkę namoczyć w mleku z wodą, odcisnąć.
Kolejno bułkę i groch przepuścić przez maszynkę do mięsa (zwykłą lub elektryczną).
Cebulkę drobno pokroić i lekko zrumienić. Zmielony groch wymieszać dokładnie z cebulką, jajami i przyprawami do momentu uzyskania jednolitej masy.
Z masy uformować gruby wałek, podzielić na równe części, formować nożem i obtaczać w bułce tartej okrągłe kotleciki. Smażyć do momentu uzyskania złotej barwy.
Kotlety możemy podawać razem z sałatą, surówkami oraz różnego rodzaju sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak