Kotlety z brokułów i fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 duży
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • ser feta

    100 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • sól i pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Broukła dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, pozostawiamy do ostudzenia. Ziemniaki obieramy kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do miski przekładamy brokuły, ziemniaki i ser fetę, wszystko rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko oraz płatki owsiane. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy małe okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
bogusia 82
Bardzo lubię kotlety z warzyw szczególnie te z brokułami i fetą. Są sycące i smaczne, najlepiej smakują podane z surówką. Idealne na piątkowy obiad lub kolację, nie wiem dlaczego ale bardziej wolę kotlety z warzyw niż z mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 11.01.2017 11:27
Bardzo fajna propozycja :)
AZgotuj 11.01.2017 11:07
świetna propozycja:)
Patrycja33 11.01.2017 10:09
smaczne kotleciki:)
Konczi 11.01.2017 09:48
pyszne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat