Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z baraniny w marynacie z wina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotleciki baranie z kością 6 szt.
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
mięta świeża siekana 6 łyżek
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać z sałatką z warzyw sezonowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z baraniny w marynacie z wina

Przygotować marynatę: oliwę, wino, miętę i czosnek wymieszać.
Włożyć do miski kotlety, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Następnie mięso wyjąć, osączyć i piec na rozgrzanym ruszcie po 8 -10 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak