Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety w sosie z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej kapusty 700 gram
sosu sojowego 1 1/2 łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
kotlety schabowe 4 sztuki
oliwy z oliwek 4 łyżki
sól
pieprz
papryczka chili 1 szt
dżem śliwkowy 3 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety w sosie z kapustą

Przekroiłam kapustę i usunęłam głąb.Posiekałam grubo liście,opłukałam starannie i osączyłam.Opłukałam paprykę chili,przekroiłam na pół -usunęłam gniazdo nasienne.Drobno posiekałam.Powoli rozgrzałam dżem śliwkowy wraz z sosem sojowym w rondelku.Dodałam ziele angielskie i pieprz kajeński.Ułożyłam kotlety na ruszcie i piekłam 5-7 minut z każdej strony,smarując gorącym sosem w połowie pieczenia.Utarłam ocet z 3 łyżkami wody,szczyptą soli oraz pieprzu.Rozgrzałam oliwę w dużym rondlu,wrzuciłam paprykę.Smażyłam 30-40 sekund.Wrzuciłam kapustę,wymieszałam.Dolałam rozcieńczony ocet,wymieszałam.Dusiłam pod przykryciem 4-5 minut. Całość podawałam z kotletami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.10.2012 11:53
pysznosci
artur7 08.10.2012 11:52
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak