Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w serowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
jajko 2 szt
płatki owsiane 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
ser żółty 5 dkg
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w serowej panierce

Filety z kurczaka kroimy pod skosem na małe i mniej więcej jednakowej grubości kotleciki. Delikatnie je rozklepujemy, solimy i pieprzymy.

Jajka roztrzepujemy dodajemy do nich posiekaną natkę, starty żółty ser i płatki owsiane – mieszamy ( musimy uzyskać gęstą konsystencję ).

Kotlety obtaczamy w mące następnie w masie jajecznej. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Usmażone kotlety układamy na papierze do pieczenia i zapiekamy w piekarniku ok 7 minut w temperaturze 190 stopni.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 05.02.2014 17:26
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak