Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w panierce z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kotlety schabowe 4 szt.
musztarda 2 łyżki/curry
czosnek 2 ząbki
przyprawy 1 łyżeczka/do zup
sok z cytryny 2 łyżki
olej 4 łyżki
pieprz do smaku

Składniki na panierkę

Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
olej
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w panierce z curry

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kotlety opłukać i osuszyć.
Krok 1 - Kotlety w panierce z curry foto
2
Musztardę wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić przyprawą do zup i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 2 - Kotlety w panierce z curry foto
3
Kotlety posmarować grubo przygotowaną marynatą, ułożyć w misce, przykryć, wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Jajka wbić do miski i wymieszać ze startą na tarce cebulą. Bułkę tartą wymieszać z curry. Kotlety obtaczać w jajkach wymieszanych z cebulą, a następnie panierować w bułce tartej z curry.
Krok 3 - Kotlety w panierce z curry foto
4
Na patelni rozgrzać olej, kotlety smażyć po 8 minut z każdej strony. Patelnię przykryć i dosmażyć kotlety przez 5 minut na bardzo małym ogniu.
Krok 4 - Kotlety w panierce z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.08.2016 12:35
dobre danie do zjedzenia
gosia1988 11.08.2016 22:03
Smaczne takie
bertpvd 11.08.2016 21:02
pyszne i ładne
ilka01 11.08.2016 20:55
pyszności ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak