Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w chlebowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 szt
sól
pieprz
jajko 1 szt
czosek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka
chleb 6 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w chlebowej panierce

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka przekrawamy na pół wzdłuż (wtedy są cienkie i równo się smażą) delikatnie je rozbijamy. Do jajka dodajemy sól, pieprz i dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę- roztrzepujemy. Do jajka wkładamy filety z kurczaka i zostawiamy na ok 1 godzine.
Krok 1 - Kotlety w chlebowej panierce foto
2
Z kromek chleba, sam środek wrzucamy do blendera dodajemy sól, pieprz, natkę pietruszki – miksujemy.
Krok 2 - Kotlety w chlebowej panierce foto
3
Filety wyciągamy z jajka i obtaczamy w chlebie, delikatnie dociskając panierkę ręką.
Krok 3 - Kotlety w chlebowej panierce foto
4
Na patelnie lejemy olej dodajemy łyżkę masła. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy kotlety i smażymy.
Krok 4 - Kotlety w chlebowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak