Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety tatrzańskie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 1 po 1 pojedynczym na osobę
oscypek 1 szt
jajko 1 szt
mleko 4 łyżki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety tatrzańskie

Mięso dobrze rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Oscypek kroimy wzdłuż na plastry (5 mm), kładziemy na kotletach (bardziej z boku), po czym nakrywamy drugą połową mięsa, dociskamy tak by brzegi mięsa się połączyły. Obtaczamy najpierw w mące, później w rozbełtanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 18.07.2015 16:23
Z oscypkiem nie jadłam na pewno pyszne,uwielbiam oscypki,właśnie się nimi zajadam od tygodnia:)
Grazyna0211 18.07.2015 15:23
apetyczne kotlety
Justi2401 18.07.2015 12:55
Mniam, z oscypkiem, pyszności :)
agaK. 18.07.2015 12:25
Fajne połączenie składników, znaczy mięso z oscypkiem w kotlecie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak