Kotlety selerowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1
  • szynka

    4 plastry
  • ser żółty

    4 plastry
  • jajka

  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obrać i pokroić w pół centymetrowe plastry.Ugotować w osolonej wodzie.(6-8 min).Ugotowanego selera oprószyć solą i pieprzem.Łączyć po dwa , w środek wkładając plastry sera i szynki.Panierować w mące, jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat