Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z rokpolem i rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80 dag
rokpol 20 dag
szalotka 2 szt
listki rozmarynu 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z rokpolem i rozmarynem

Schab opłukujemy, osuszamy i kroimy na kotlety. W każdym robimy ostrym nożem głęboką kieszeń i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na 30 min. Rokpol ścieramy na tarce i mieszamy z drobniutko posiekanym czosnkiem i cebulą oraz rozmarynem i natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w kotletach i spinamy wykałaczkami lub igłami do mięsa. Kotlety obtaczamy w mące wymieszanej z solą, papryką i pieprzem i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak