Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
pieczarki 250 g
cebula 1 szt.
Musztarda sarepska Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z pieczarkami

Pieczarki i cebule pokroić, a następnie usmażyć na patelni do miękkości, przyprawić solą i pieprzem.
W kotletach wyciąć "kieszeń", a następnie lekko rozbić tłuczkiem by nie potargać mięsa. Rozbite kotlety w środku posmarować musztardą i nałożyć do środka usmażone pieczarki z cebulą. Kotlety z zewnątrz lekko posolić i przyprawić pieprzem. Następnie kotlety obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na oleju na małym ogniu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 02.01.2016 12:33
smaczne kotleciki
RenataZ-et 02.01.2016 11:53
lubię takie nadzienie w kotlecie ;)
misia123410 02.01.2016 11:42
wyglądaje apetycznie
Kasnaj 02.01.2016 10:18
taki kotlet jest świetny
Ewelina1991 02.01.2016 08:49
pyszne schabowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak