Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
jajko 2
siemię lniane do panierowania
sezam do panierowania
mąka do panierowania
smalec do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej

Kroki postępowania

1
Schab wieprzowy kroimy w plastry. Rozbijamy delikatnie przez folię. Kotlety nie powinny być zbyt cienkie.
Krok 1 - Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej foto
2
Jajka rozbijamy z solą i pieprzem. Schab obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce wymieszanej z sezamu i siemia lnianego.
Krok 2 - Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej foto
3
Tak przygotowane kotlety układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 3 - Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej foto
4
Podałem z ziemniaczkami i sałatą. Smacznego.
Krok 4 - Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.08.2013 07:57
jeszcze nie próbowałam
w mojej kuchni 20.08.2013 23:32
panierka na lepsze trawienie schabowych...super
Róża1 20.08.2013 23:01
fantastyczny pomysł:-) , przepyszne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak