Kotlety schabowe w marynacie majonezowej z pieprzem ...

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczne, sycące, aromatyczne, kruche i delikatne kotlety schabowe w marynacie majonezowej z pieprzem.........SMACZNEGO!!!
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • jajko

    2 sztuki
  • majonez

    4 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    0.5 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • smalec

    1 opakowanie
  • ziemniaki ugotowane

    0.5 kilograma
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety schabowe bez kości o grubości 2 cm każdy rozbić tłuczkiem nie za cienko, u mnie wyszły duże i każdy podzieliłam na połowę, wygodniej się smaży

majonez dobrze wymieszać z jajkami, pieprzem, kucharkiem, dodać kotlety, dobrze je w marynacie otoczyć i do lodówki na kilka godzin

do woreczka wsypać mąkę z bułką tartą, panierować kotlety w woreczku (nie sypie się na blacie) i smażyć na mocno gorącym smalcu na rumiano z każdej strony

podawać z tłuczonymi ziemniakami i np. z kapustą czerwoną duszoną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat