Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe pieczone w marynacie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 kotletów
ketchup pikantny 3 łyżki
olej 5 łyżek
bazylia
tymianek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe pieczone w marynacie

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy i lekko rozbijamy.
Olej mieszamy z ketchupem i przyprawami. Wlewamy do naczynia żaroodpornego.
Do marynaty wkładamy kotlety.
Zostawiamy w lodówce na całą noc.
Krok 1 - Kotlety schabowe pieczone w marynacie foto
2
Zamarynowane mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 45 min lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Kotlety schabowe pieczone w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.06.2014 11:44
wyglądają bardzo apetycznie, lubię tak przygotowane kotlety
mysza75 03.06.2014 11:02
z buraczkami to ja uwielbiam mniam
Kejti 02.06.2014 15:27
Super obiad :-)
Agata3 01.06.2014 22:19
znakomity obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak