Kotlety schabowe Mańka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • bułka tarta pikantna

    10 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab porcjujemy na kotlety i tłuczemy.
Następnie panierujemy go w jajku, przyprawach (sól, pieprz, przyprawa prowansalska) i bułkach (pikantnej Prymat i zwykłej).
Kotlety smażymy obustronnie i podajemy je na obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 02.05.2013 18:56
wygląda bardzo zachęcająco
Mirka-Ludomila 06.01.2012 10:02
takie kotlety zawsze smaczne
IKrakowianka 05.12.2011 21:26
takie są najlepsze
pacpaw 23.10.2011 11:50
Maniek się zna!
piotereq 20.10.2011 09:39
pycha
Wacław 15.10.2011 09:56
dla mnie pychaaaaaaaaaa !
Kopiko1983 29.09.2011 06:40
Tradycyjny, polski kotlet! Pycha!
monika154 17.09.2011 15:20
świetne
Izabela/bella81 16.09.2011 07:57
pyszne kotlety
Katarzyna/kate1980 11.09.2011 22:00
superowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat