Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Kotlety rybne z pietruszką

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna ryba w formie kotletów.

Składniki:

Składniki:

dorsz
0.5 kilograma
chleb ciemny
1 kromka
mleko
50 mililitrów
cebula
1 sztuka
ząbek czosnku
1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat
2 szczypty
sól
2 szczypty
Sklep Prymat
pieprz
2 szczypty
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
0.5 szklanki

Porada

Chleb powinien być przynajmniej lekko podeschnięty, ząbek czosnku spory.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z pietruszką

Kromkę chleba zalej mlekiem, jak zmięknie odciśnij.

Filety umyj, osusz, następnie krótko posiekaj w robocie. Do zmielonej ryby dodaj czosnek, ćwiartki cebuli, 1 płaską łyżeczkę gorczycy, jajko, odciśnięty chleb, natkę pietruszki. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem. Z masy formuj niezbyt duże kotlety, każdy obtocz w tartej bułce i smaż na oleju kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak