Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY RYBNE Z OCZKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeża ryba 70 dag
mleko 2% 1/2 szklanki
jaja 6 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
cebula 1 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY RYBNE Z OCZKIEM

Wykonanie:
Rybę sprawić i wraz z cebulą, namoczoną i odciśniętą z mleka bułką zmielić w maszynce. Dodać 2 jaja, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Dokładnie wymieszać, formować kotleciki, obtaczać w bułce z mąką i smażyć na złoty kolor. Zostawić kotlety na patelni i na każdym położyć po jednym jajku sadzonym, lekko przysmażonym. Przykryć patelnię i po chwili podawać jeszcze ciepłe do bułek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 26.05.2013 21:06
wyglądają prześmiesznie :) A do tego są zdrowe :)
meg1984 26.05.2013 20:50
fajnie wyglądają i pewnie też smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak