Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 650 g
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
bułka czerstwa 1 szt
mleko
jajko 1 szt
bulion warzywny 1 litr
śmietana 18 proc 300 ml
mąka 2 łyżki
koperek
Czosnek suszony Prymat
Imbir mielony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Rybę zmielić lub drobniutko pokroić.
Krok 1 - Kotlety rybne w sosie koperkowym  foto
2
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Kotlety rybne w sosie koperkowym  foto
3
Bułkę namoczyć w mleku ok 15 minut następnie odcisnąć dodać do ryby razem z jajkiem i cebulką.
Krok 3 - Kotlety rybne w sosie koperkowym  foto
4
Masę doprawić i wymieszać . Z masy formować małe kuleczki.
Krok 4 - Kotlety rybne w sosie koperkowym  foto
5
Na patelni z rozgrzanym olejem smażyć kulki rybne z każdej strony.
Krok 5 - Kotlety rybne w sosie koperkowym  foto
6
Bulion zagotować zostawiając 1/2 szkl w której wymieszać śmietanę i mąkę następnie wlać całość do gotującego się bulionu , zagotować, doprawić i wrzucić posiekany koperek oraz pulpety
Krok 6 - Kotlety rybne w sosie koperkowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak