Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety pożarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 750 g
bułka czerstwa 80 g
mleko 1000 cm3
żółtko jajek 1 szt.
jaja 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 35 g
olej 35 g
masło 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety pożarskie

-Kurczaka doczyścić, opłukać, osączyć.
-Bułkę namoczyć w mleku.
-Z kury zdjąć skórę, a następnie oddzielić mięso od kości.
-Mięso zmielić dwukrotnie, przy drugim mieleniu dodać namoczoną w mleku, lekko odciśniętą bułkę.
-Masło utrzeć z żółtkiem, dodać zmielone mięso, wyrobić.
-Pod koniec wyrabiania dodać sól.
-Formować małe kotleciki, panierować w jaju i tartej bułce, smażyć na jasnożółty kolor.
-Porcja potrawy składa się z 2 sztuk, powinna ważyć 100 g.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2013 21:41
na pewno są smaczne
Kasia35 02.05.2013 09:33
super przepis
Janina 01.05.2013 23:50
Bardzo smaczne
Luki 01.05.2013 21:23
muszą być pyszne
Wiesława1 01.05.2013 21:06
pyszne danie
msmors 01.05.2013 20:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak