Kotlety panierowane z indyka 2

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt.
  • mleko

    100 ml
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8 łyżek
  • olej

    4 łyżki
  • indyk

    4 plastry
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry piersi z indyka dokładnie rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem, maczać w jajku wymieszanym z mlekiem, a następnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju. Można podać z mizerią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marybeth 17.07.2011 10:10
Warto by wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat