Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety nowozelandzkie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagnięci udziec bez kości 70 dag
serek camembert 120 g
kiwi 2 szt
masło 2 łyżki
ciasto francuskie 400 g
sok z cytryny
tłuszcz do formy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety nowozelandzkie

Umyte mięso pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na 30 minut. Owoce kiwi obrać ze skórki, pokroić na dość grube plasterki, camembert pokroić na ćwiartki, rozmrożone ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Kotlety usmażyć z obu stron na stopionym maśle, przestudzić. Każdy kotlet ułożyć na płacie ciasta, a następnie przykryć je ćwiartką sera i dwoma plasterkami kiwi. Ciasto zawinąć, skleić, ułożyć w formie, posmarować tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika (180-190stc), piec ok. 15 minut. Podawać z warzywnym piure, udekorować plasterkami kiwi. Do tych kotletów znakomicie pasują warzywa z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak