kotlety mięsno-ryżowe

kotlety mięsno-ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • przyprawa Smak Lata

    2 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt.
  • olej

    2 łyżki
  • indyk

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przyprawić z przyprawą Smak Lata, czosnkiem i majerankiem, Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić, podgrzać na małym ogniu, zrumienić. Mięso wymieszać z ugotowanym na półmiękko ryżem, jajkiem, cebulą , dokładnie wyrobić Z masy uformować owalne kotlety. Smażyć po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

03.10.2011 09:52
super przepis na pewno spróbuję

accee

08.04.2011 22:46
Musi smakowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat