Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 50 dkg
ryż 10 dkg
sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat do smaku
bułka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-ryżowe

Ryż ugotować. Ryż dodać do mięsa. Dodać namoczoną w wodzie bułkę, jajko, czosnek posiekany oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki. Otoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak