Kotlety mielono-gryczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    0,7 kg
  • kaszy gryczanej

    torebka
  • jajko

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu - bez plastikowego worka. Bułkę namoczyć w wodzie, a gdy napęcznieje, wycisnąć ją i wrzucić do mięsa mielonego. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju, dodać do mięsa, wbić do niego także jajko. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dosypać kaszę gryczaną i wyrobić jednolitą masę. Formować z niej kotleciki mielone i smażyć na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 11.09.2011 20:53
pycha
berys18 09.02.2011 08:56
z kasza gryczana nigdy nie jadłam
marchewka 04.02.2011 22:44
fajne, zawsze coś innego
romanrafal 19.12.2010 09:49
pewnie dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat