Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
szpinak mrożony 450 g
pieczarki 250 g
cebula 2 szt
ząbek czosnku 3 szt
masło 2 łyżki
płatki owsiane 1/2 szkl
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Krok 1 - Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami foto
2
Pieczarki obrać , pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli . Smażyć chwilę
Krok 2 - Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami foto
3
Do pieczarek dodać szpinak i smażyć aż zmięknie. Dodać gałkę muszkatołową i czosnek przeciśnięty przez praskę czosnek. Ostudzić
Krok 3 - Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami foto
4
Do mięsa dodać pieczarki ze szpinakiem , wsypać płatki owsiane dodać jajko i doprawić do smaku dokładnie wymiesza.
Krok 4 - Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami foto
5
Z masy formować nieduże kotlety i smażyć na oleju z obu stron.
Krok 5 - Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak