Kotlety mielone ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • smalec

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.

Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 12.08.2016 20:29
ze śmietaną jeszcze nie robiłam, warto spróbować
Wacław 12.08.2016 18:13
pyszne mielone :-)
olkaaa 12.08.2016 10:07
muszę zrobić
ada.la 12.08.2016 09:00
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat