Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z serkiem topionym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
ser topiony 2 szt (śmietankowe)
otręby pszenne 1 szkl
jajko 1 szt
mleko 5 łyżek
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z serkiem topionym

Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.07.2015 19:48
ciekawy pomysł
Grazyna0211 19.07.2015 19:21
smaczna wersja mielonych
Kuchenka 19.07.2015 17:16
bardzo ciekawa propozycja
w mojej kuchni 19.07.2015 15:49
pyszne jedzonko na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak