Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z porem

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 0,5 kilograma
jajko 1 sztuka
por 5 cm
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat garść
woda ok. 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z porem

Pora kroimy w półplasterki i następnie siekamy na drobniejsze kawałki. Myjemy i odsączamy na sitku. 

Zmielone mięso przekładamy do miski. Dodajemy pokrojonego pora, surowe jajko, garść bułki tartej, sól, pieprz oraz dolewamy około 3 łyżki wody. Całość dokładnie mieszamy. Następnie formujemy okrągłe kotlety i obtaczamy je z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy kotlety. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy jako danie obiadowe z dodatkami warzywnymi. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.03.2014 10:39
pomysłowe są
Milka100 07.02.2014 21:49
pychocia kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak