Kotlety mielone z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • pieczarki

    15 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrobić z podsmażonymi na patelni i zmielonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Do masy dodać jajko, posiekaną zieleninę i wyrobić. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni smalcu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 19.08.2013 15:25
smaczne :-)
IKrakowianka 16.09.2012 20:26
Świetne połączenie
Agnik 18.10.2011 09:32
super
RenataZ-et 03.10.2011 00:11
jak dla mnie-rewelacja!
Mati13 06.09.2011 19:57
smaczne:)
rakow2 04.05.2011 15:56
mielone - moje ulubione
Iwusia 27.11.2010 23:56
Jak pięknie wygląda a i pewno smakuje wyśmienicie :))
linka1312 09.10.2010 21:18
super, fajne połączenie smakowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat