Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z pestkami dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kilograma
pestki dyni 3 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki bułki razowej
musztarda dijon 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat razowa do panierowania
olej do smażenia

Porada

Bułkę tartą razową możemy zastąpić zwykła.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z pestkami dyni

Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, pestki dyni oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy mięsnej formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i układamy kotlety. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy na pół godziny piekarnika, pieczemy w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 24.01.2017 22:46
Chętnie spróbuję, lubię pestki dyni.
Pani Domu 23.01.2017 20:34
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak