Kotlety mielone z kaczki

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kaczki

    2 sztuki
  • szalotka

    3 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy w maszynce do mięsa (średnie sitko) razem z szalotkami.
Do mięsa wbijamy jako, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 3- łyżki bułki tartej (w razie potrzeby troszkę więcej) do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z tak przygotowanego mięsa, formujemy kotlety, które smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Kotlety, można również upiec w temperaturze 200°C przez około 20-25 min (w zależności od wielkości kotletów). Pod koniec można włączyć termoobieg.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy filetów kaczki ze skórą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 26.06.2019 13:00
Smakowite kotleciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat