kotlety mielone z gęsi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś

    150 g
  • bułka

    30 g
  • jajko

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    2 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie. Tuszkę umyć, pokroić na części i oczyścić z kości. Mięso i wyciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodać jajko, przyprawy i zieleninę. Masę dokładnie wyrobić, po czym formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 14.09.2011 17:00
muszą być pyszne
Emilia22 31.01.2011 15:49
prezentują się świetnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat