Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
cebula 2 duże
ząbki czosnku 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/4 łyżeczki
mąka
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem

Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na dużych oczkach.
Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i kilkoma łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy, dodając w tym momencie ¼ łyżeczki przyprawy w płynie. Do smaku doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak