Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem

Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    500 g
  • cebula

    2 duże
  • ząbki czosnku

    6 szt
  • bułka tarta

  • jajko

    1 szt
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    1/4 łyżeczki
  • mąka

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na dużych oczkach.
Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i kilkoma łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy, dodając w tym momencie ¼ łyżeczki przyprawy w płynie. Do smaku doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat