Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mielone w plastrach boczku parzonego...

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula podsmażona 1 duża
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
woda 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
boczek parzony 6 plastrów/duże
olej rzepakowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone w plastrach boczku parzonego...

mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła

zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką

na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony

przykryć pokrywką i dusić z 25 minut na małym ogniu, w połowie duszenia można obrócić kotlety

kotlety są smaczne i na obiad i na zimno do pieczywa.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2015 11:22
takie jedzonko właśnie lubię
norweska20 28.02.2015 23:15
ciekawe zestawienie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak